סלט פנצנלהאחת הדרכים להפוך סלט למפתה היא להוסיף לו קרעי ג'בטה אפויים, אבל למה לעצור כאן כשאפשר להמשיך עם ירקות קלויים, רוטב מצוין וגבינת פטה עזים עשירה? סלט קלאסי שמשתדרג בקלות והופך למנה הכי נחשקת על השולחן
שי לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 30/10/16 09:17
צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד
|
>> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס
הוא נולד בטוסקנה וכמו בן דודו המזרח תיכוני, הפאטוש, נועד לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש. הפנצנלה המקורי הוא סלט צנוע, שנוסף ללחם מכיל פלפלים, בצל, עגבניות ושמן זית. כאן יצרנו גרסה עסיסית וחגיגית עם עגבניות ופלפלים צלויים. מיצי הצלייה הטעימים מתערבבים עם שמן הזית ועושים נפלאות לסלט וללחם. רגע לפני ההגשה מפזרים על הסלט פטה עזים, שמוסיפה לסלט גוון מלוח-חמצמץ ומעשירה את מרקמו. המצרכים (6 מנות):לירקות הקלויים:
לקרוטונים:
לסלט:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. 2 קולים את הירקות והג'בטה: מניחים עגבניות ופלפלים בתבנית אחת, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 3 אופים כ-20 דקות עד שהעגבניות והפלפלים זהובים, מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. 4 מניחים קרעי ג'בטה בתבנית שנייה, מזלפים שמן זית ומערבבים. 5 אופים כ-8 דקות עד שקרעי הג'בטה זהובים. מצננים. 6 מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה עגבניות טריות וצלויות, פלפלים טריים וצלויים, בצל סגול, זיתים וקרוטוני ג'בטה. 7 מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים מעל גבינת פטה עזים ועלי בזיליקום ומגישים מיד. >> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס |