1 מבשלים את האורז. מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים כוס אורז ומערבבים. ממליחים ומטגנים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים 2 כוסות מים, מנמיכים אש ומבשלים עד שהאורז מוכן.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 מכינים את תערובת התיבול לאורז. מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד שומשום.
4 כשהאורז מוכן, מניחים אותו על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים עליו את הרוטב ומוסיפים את השומשום. מערבבים אותו עד שכל עטוף בתערובת התיבול ושמטחים אותו על התבנית.
5 אופים את האורז כ-40 דקות ומשגיחים שלא נשרף (מכיוון שהאורז בקצוות התבנית יזהיב מהר יותר, יהיה צורך להוציא את התבנית, לערבב את כל האורז ולהחזיר חזרה להמשך אפייה בתנור).
6 מכינים את הסלט: מבשלים את פולי הסויה 10 במים רותחים, מסננים ומחלצים את פולי הסויה. חותכים את המלפפונים באיזו צורה שאוהבים (אפשר קוביות ואפשר גם עיגולים), קורעים עם הידיים את החסות ומוסיפים, קוצצים דק את הכוסברה ואת הבצל הירוק ומניחים הכל בקערה.
7. מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
8. כשהאורז מוכן, חותכים או "שוברים" אותו לחתיכות, מוסיפים לסלט, מערבבים ומגישים.
תוספת ממכרת. סלט אורז קריספי | צילום:
לין לוי, mako אוכל
בתיאבון!