1 חולטים את תרמילי השעועית הירוקה, מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. 2. קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, מוסיפים מלח ומעט פלפל וגם 5 כפות שמן (אפשר להשתמש בשמן של האנשובי לטעם ים חזק). מערבבים בעדינות. 3. מסדרים את הירקות, הביצה, האנשובי, הזיתים והצלפים בקבוצות בצלחת הגשה רחבה. 4. ממליחים ומפלפלים את נתח הטונה. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת. צורבים שתי דקות מכל צד. 5. מוציאים, מניחים להצטנן מעט ופורסים לפרוסות עבות. מסדרים בצלחת וסוחטים לפחות חצי לימון מעל כל הסלט. יוצקים גם את שליש כוס שמן הזית, ממליחים, מפלפלים ומגישים בטמפרטורת החדר.