1 מחממים במחבת את חצי כוס שמן הזית.
2. מוסיפים את החצילים, הבצלים, שיני השום, חמי מכמות התימין והרוזמרין, מלח ופלפל ומטגנים כחמש דקות עד שהחצילים רכים.
3. מחממים את תנור האפייה לחום של 190 מעלות.
4. בסיר נפרד מבשלים את הזוקיני עם מי מלח כשתי דקות, לאחר הבישול מסננים.
5. בכלי חסין חום משוח בשמן זית מניחים שכבה אחידה מתערובת החצילים.
6. מעליה מניחים שורות עגבניות וזוקיני לסירוגין.
7. מעל מפזרים את הזיתים, מלח ופלפל, יתרת תערובת התימין והרוזמרין ומזליפים שמן זית.
8. אופים בתנור החם במשך 20 דקות.
9. מפזרים את הגבינה הבולגרית מיד עם הוצאת המאפה מהתנור.