1 פורסים את החצילים לפרוסות דקות, מסדרים אותם אחד ליד השני על נייר סופג ומפזרים מלח. מחכים כמה דקות, עד שרואים שהחצילים מבריקים ומכוסים טיפות, שוטפים אותם טוב ומייבשים.
2 קוצצים פטרוזיליה ושמים בקערה. קוצצים את הפלפל האדום או הגמבה ומוסיפים לקערה קוצצים את שיני השום (אפשר פרוסות דקות ואפשר גם קוביות זערוריות) ומוסיפים לקערה מערבבים את המרכיבים בקערה.
3 מרתיחים כוס מים וכוס חומץ לבן ולאחר הרתיחה משאירים בחוץ לקירור.
4 מחממים מחבת ומוספים שמן לטיגון.
5 כשהשמן חם (אבל לא רותח או מבעבע) מכניסים פרוסות חציל אחת ליד שנייה. הכי טוב לטגן על אש נמוכה ולהשתמש במכסה.
6 כשהחצילים מתרככים וצבעם משתנה, הופכים אותם עד שגם הצד השני מתרכך ומשנה צבע.
7 מוציאים ומניחים על נייר סופג.
8 כשהחצילים מתקררים, מניחים שכבה של פרוסות חציל בכלי הקיבול שהכנו מראש, מפזרים מעל מתערובת הפטרוזיליה-גמבה-שום, מעליה עוד שכבת חצילים וחוזר חלילה.
9 שופכים את תערובת החומץ והמים שכבר התקררה, סוגרים את הכלי ומכניסים למקרר למשך הלילה או לשש שעות לפחות.