פשטידת גבינות פריכה שגונבת את ההצגהמכירים את טכניקת עלי הפילו המכווצ'צ'ים להכנת פשטידות? מדובר בדרך הכי כיפית, כמעט ברמת המשחק, להכין פשטידה לשבועות, ואת הקראנץ' של הביס שומעים לקילומטרים. עלי פילו, ביצים, שמנת מתוקה ופטה - ואתם שם
רותם ליברזון
| אוכל טוב, mako
| פורסם 16/05/22 08:00
צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את הביצים, השמנת המתוקה, המלח והפלפל שחור לתערובת אחידה. 2 משמנים מחבת בקוטר 22 ס"מ שיכולה להיכנס לתנור ומניחים שני עלי פילו בתחתית. שני עלים נוספים שומרים בצד, לכיסוי. 3 לוקחים עלה פילו מה-10 שנותרו, טובלים בתערובת השמנת והביצים ומכווצ'צ'ים אותו בידיים. מניחים במחבת. ממשיכים כך עם כל העלים. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון 4 כשכל עלי הפילו מכווצ'צ'ים במחבת מפוררים עליהם וביניהם את הפטה. 5 מניחים את שני דפי הפילו ששמרנו בצד מלמעלה, ומורחים אותם בשאריות תערובת הביצים והשמנת. 6 מכניסים את המחבת לתנור ל-30-40 דקות, או עד שהמאפה שחום ופריך. אם רוצים שישחים גם מהצד השני הופכים אותו במחבת וצולים עוד 5 דקות ב-250 מעלות. |