פשטידת פסטה וברוקוליפשטידת פסטה היא לא שיא הבריאות, בואו נודה, אבל ברגע שמוסיפים לה ברוקולי וגבינות לא מאוד כבדות, היא כבר הופכת למשהו שאפשר לתת לילדים שלכם בלב שלם לארוחת ערב
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 10/05/22 07:00
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מבשלים פסטה לפי ההוראות שעל האריזה - עד לרמת אל דנטה. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד. 2 טוחנים במעבד מזון (בנגלות) את הברוקולי. נזהרים לא להפוך אותו למחית. לחלופין, אפשר לקצוץ אותו דק מאוד בעזרת סכין. 3 מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הברוקולי (אם אין מקום, מטגנים ב-2 סיבובים) כ-5 דקות, עד שהברוקולי מתרכך (הוא לא צריך להשחים). ממליחים תוך כדי. 4 טורפים בקערה גדולה מאוד 2 ביצים. מוסיפים הקוטג' והגבינה הלבנה, ומפוררים פנימה את הגבינות המלוחות. מוסיפים שום ומלח לפי הטעם, ומערבבים. מוסיפים את הפסטה המסוננת והברוקולי, ומערבבים. 5 מעבירים לתבנית פיירקס גדולה ומשומנת (ואם יש שאריות מעבירים אותם לתבנית אינגליש קייק), מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת ואופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. הערות: * יש המון דברים בבלילה - ויש המון ממנה. רוב הסיכויים שתצטרכו להעביר את השאריות שלה לתבנית אינגליש קייק או תבנית לחם. * במקום לטחון את הברוקולי אפשר פשוט לפרק אותו לפרחים קטנים ולחלוט אותם קלות במים רותחים לפני שמוספים אותו לבלילה. * אם מוותרים על הפרזמן לפני האפייה ולא משתמשים בפטה, יוצאת אפילו פשטידה לא מאוד משמינה. >> בשבוע שעבר הכנו פיצה על טורטייה>> מה נכין בשבוע הבא? הצביעו והשפיעו |