פשטידת בצל, כרשה וגבינה מלוחהרגע לפני כל הטיגונים של החג, הנה הזדמנות מצוינת להפעיל את התנור לפני שאתם זונחים אותו ל-8 ימים: פשטידה עם שלושה סוגי גבינות ושני סוגי בצל שעוברים קרמול עדין, שביחד מספקים מאפה נהדר לארוחה קלה
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 16/12/14 08:58
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
|
לבצל יש את היכולת הפלאית להפוך למתקתק וקרמלי, והוא הולך פשוט נפלא עם גבינות מלוחות. הפשטידה הבאה משלבת בין השניים בצורה מצוינת – בצל וכרשה שעוברים טיגון וקרמול קל לפני הכניסה לתערובת, וגבינה בולגרית שמוסיפה מליחות עדינה. מתקבל מאפה פשוט נהדר שאתם חייבים להכין. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית פיירקס בינונית. 2 חותכים את הבצל והכרשה לפרוסות דקות. 3 מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית במשך 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך. 4 מוסיפים כרשה וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. 5 מוסיפים חומץ בלסמי וסילאן וממשיכים לטגן עוד 1-2 דקות, עד שהבצלים מקבלים צבע זהוב בהיר. 6 מעבירים את התערובת לקערה (כולל השמן) ומוסיפים פנימה שמנת חמוצה, גבינה בולגרית וגבינה צהובה. מערבבים היטב. 7 מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ומערבבים. 8 לבסוף מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת. 9 מעבירים את הבלילה לתבנית. 10 אופים במשך כ-30-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. 11 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים. >> בשבוע שעבר הכנו חיתוכיות ריבה |