פשטידת תפוחי אדמה, בטטות וגבינות במחבתאת הפשטידה הזו מכינים באותה טכניקה של הפריטטה האיטלקית - מטגנים בצל, תפוחי אדמה ובטטה במחבת, יוצקים מעל תערובת גבינות וביצים ומעבירים לתנור להמשך אפייה
| באדיבות מחלבות גד
| פורסם 18/05/14 10:33
צילום: באדיבות מחלבות גד
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, תפוחי אדמה ובטטה מטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד להזהבה. מפזרים את הבצל, תפוחי האדמה והבטטה באופן שווה במחבת. 2 טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, קשקבל, בולגרית, עירית, מלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת ומטגנים כ-5 דקות, עד ששולי הפשטידה מתייצבים. 3 מניחים מעל פרוסות קממבר ומעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. 4 אופים 20-15 דקות, עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. הצעת הגשה: מגישים את הפשטידה עם המחבת הישר מהתנור אל השולחן. >> לכל המתכונים לשבועות |