100 גרם זיתים מגולענים - אנחנו מעדיפים צימוקי זיתים שחורים שהם מעט חריפים וטעמם מרוכז, אבל גם סוגים איכותיים אחרים יעשו עבודה טובה
כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
2 כדורי מוצרלה גדולים - קרועים ביד לפיסות לא שוות
200 גרם עגבניות מיובשות במרינדה
אופן ההכנה:
1 משרים את העגבניות המיובשות במים רותחים במשך שעתיים. מסננים, מערבבים בקערה יחד עם כל מרכיבי המרינדה ומשרים למשך יממה לפחות במקרר. אם רוצים לשמור לתקופה ארוכה יותר - יש לוודא שהעגבניות מכוסות לגמרי. במקרה הצורך, ניתן להוסיף עוד שמן זית עד לכיסוי מלא.
2 מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים מעט מלח לתיקון טעמים ומגישים.