1 מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים בסיר גדול את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים יחד עוד 2 דקות.
2 מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג. מטגנים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו מאדום לחום-אפרפר וכל הנוזלים מתאדים (זה חשוב!).
3 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב, תוך כדי חריכה קלה של הרסק (זה נותן טעם וארומה מיוחדים).
4 מוסיפים את העגבנייה המגוררת, התבלינים היבשים והמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הצורך.
5 מוסיפים את הבזיליקום ומכבים את האש.
6 אחרי שהרוטב מוכן מכינים את הפסטה: מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים ומלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן (נמנעים מבישול יתר). כשהפסטה מוכנה מסננים אותה היטב, מערבבים עם הרוטב ומגישים או מחלקים למנות ושולחים למקרר.
בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפייה וזילוף עוגות.
>> והנה החומוס החדש שלנו, שעשוי בכלל מעדשים