
מתכון נפלא עם שלושה מרכיבים בלבד - פסטה, גבינת פקורינו רומנו ופלפל שחור גרוס. לא, לא שכחתי את שמן הזית. במתכון המקורי לא משתמשים בשמן זית ובטח שלא בחמאה. מנה פשוטה, שאם מקפידים בה על הכללים ועל הטכניקה מקבלים תוצאה נפלאה. מקור המנה במטבח הרומאי, והפסטה המסורתית שבה משתמשים לצורך הכנתה היא ספגטי עבים ומרובעים הנקראים טונרלי, או ספגטי א-לה גיטרה. CHITARA הוא מכשיר מסורתי המיועד להכנת הפסטה הזו; מדובר במעין תבנית עץ עם מיתרים עליה מניחים את דף הפסטה ובעזרת מערוך מרדדים וחותכים את הפסטה. כמובן שניתן להשתמש בפסטה יבשה כמו לינגוויני או ספגטי. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן. 2מחממים מחבת גדולה בעלת תחתית כפולה, קולים קלות את הפלפל הגרוס לפתיחת טעמיו ומכבים את האש. 3יוצקים לתוך המחבת מצקת ממי הבישול של הפסטה, מוסיפים מחצית מגבינת הפקורינו ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם קרמי אחיד. 4כאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה ומעבירים מיד למחבת. 5מדליקים את האש ומבשלים יחד שתי דקות נוספות. מערבבים היטב תוך כדי הוספת שארית הגבינה. 6מחלקים לצלחות אישיות ומגישים מיד. געגועים לאיטליה|צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליההמתכון מתוך הספר "געגועים לאיטליה" של מנה שטרום בתיאבון ויום פסטה שמח! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |