במחבת רחב חממו שמן זית ותגנו את הבצל הקצוץ ואת השום עז להזהבה. העבירו לקערה והניחו בצד. באותה מחבת השחימו את הבשר הטחון. לאחר שהבשר השחים תחזירו למחבת את הבצל והשום המטוגנים, והוסיפו את רוטב הברילה בולונז ותבלו במלח ופלפל. כסו, הנמיכו את האש ללהבה בינונית-נמוכה ובשלו לכ-10 דקות.
בקערה ערבבו את הביצה, גבינת הקוטג' ואת גבינת העמק המגורדת.
הגיע הזמן להרכיב!
חממו תנור ל-180 מעלות.
בתבנית 25*35 פזרו שכבה אחידה של רוטב עגבניות בזיליקום של ברילה (כ-7-8 כפות יספיקו), מעל לרוטב סדרו שכבה אחידה ובודדת של עלי לזניה של ברילה, ומעליהם שכבה דקה נוספת של רוטב עגבניות. צרו שכבות של הבשר ותערובת הגבינה, כאשר בין כל שכבה כזו ישנם דפי לזניה ורוטב עגבניות.
מעל השכבה העליונה של המילוי שימו שכבה נוספת של רוטב, דפי לזניה, ומעל לכל עוד רוטב. **חשוב מאוד להקפיד שמעל ומתחת לכל שכבה של דפי לזניה תהיה שכבה דקה של רוטב עגבניות, על מנת להבטיח בישול של דפי הפסטה.
הכניסו לתנור ואיפו לכ-45 דקות. פזרו מעל גבינת פרמז'ן מגורדת.
*המתכון אומנם לא כשר, אבל מנסיון אפשר בכיף להכין גרסא ללא בשר ועדיין יוצא תענוג גבינתי רצוף
בתיאבון!