המצרכים (4 מנות):
לרוטב קואטרו פורמז'י (4 גבינות)
אופן ההכנה:1 מרטיבים מעט את תפוחי האדמה ומסדרים בתבנית אפייה. מפזרים מעל מלח גס בנדיבות ומעבירים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 30 עד 40 דקות. 2 מקלפים את תפוחי האדמה. מעבירים לקערה בעודם חמים. מוסיפים 50 גרם חמאה, מעט מלח, מרסקים מעט ותוך כדי מוסיפים 2 ביצים ו-2 כוסות קמח מצה. ממשיכים לרסק עד לקבלת בצק אחיד ומעט קשה. 3 יוצרים גוש בצק ומכניסים למקרר לשלוש שעות מינימום. 4 מוציאים את הבצק ומחלקים לחתיכות. מגלגלים לצורת "נקניק" בעובי של אצבע ולאחר מכן חותכים למקטעים של 2 ס"מ כל אחד (צורת הניוקי). 5 מעבירים לסיר מים חמים. מבשלים כ- 8-10 דקות. כאשר הניוקי צף הוא מוכן. (רצוי לבשל את הניוקי בסמוך להכנת הרוטב). על מנת שהניוקי לא ידבקו אחד לשני, מפזרים עליהם מעט קורנפלור. להכנת הרוטב: 1 מרתיחים את העגבניות בסיר עם רבע כוס מים עד לריכוך מלא (כ- 20 דקות). מרסקים את העגבניות. 2 מוסיפים את עלי הבזיליקום וטוחנים במעבד מזון. 3 מעבירים את המחית למחבת ומוסיפים חמאה, תימין, שמנת ואת הגבינות. 4 מבשלים את הרוטב עד לרתיחה ומורידים מהאש. יוצקים על הניוקי ומגישים. >> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג. |