מערבבים את כל החומרים של הבצק, מקפלים ולשים 10 דקות לקבלת בצק במרקם מסטיק. מעבירים במכונת פסטה, מקמחים, מגלגלים לרולדה וחותכים לרוחב רצועות של סנטימטר. פותחים את רצועות הפטוצ'יני שהתקבלו מקמחים ונותנים להם להתייבש 3 שעות. אחרי 3 שעות מרתיחים מים בסיר עם 3 כפות מלח, ובמקביל מכינים במחבת את הרוטב- מחממים שמן זית, מוסיפים פטריות חתוכות גס, מטגנים 3 דקות (בנתיים מכניסים את הפסטה לבישול- היא צריכה 3 דקות בדיוק.) מוסיפים את התבלינים והיין הלבן, מצמצמים 2 דקות על אש גבוהה, מוסיפים מלח לפי הטעם (לא יותר מדי כי גם הגבינה תוסיף מליחות) מסננים את הפסטה ומוסיפים ישר למחבת, מקפיצים 30 שניות, מגישים על צלחת יפה ומפזרים צ'אנקים של גבינת המאירי ותלתלים של בצל ירוק.