בסיר עם מים רותחים מבשלים דלעת מספר דקות עד לריכוך. ברגע שהיא מתרככת מעט מוציאים מהמים ונותנים לה לעמוד מעט. לוקחים מחבת רחבת ידיים וממיסים חמאה. מוסיפים שן שום כתושה ומערבבים מספר שניות במחבת. מוסיפים חבילת שמנת ומערבבים. תוך כדי מגררים עם פופמיה עם חריצים גדולים יחסית את הדלעת לתוך הרוטב וממשיכים לערבב עד שהשמנת מתחילה להתפרק. כשהרוטב מוכן מוסיפים מעט מלח, פלפל גרוס ומגררים מעט אגוז מוסקט.
במקביל להכנת הרוטב, על סיר רחב עם מים רותחים וכפית מלח מכניסים חצי חבילת פסטה. מערבבים תוך כדי הבישול ומעט לפני שהפסטה אל דנטה מורידים אותה מהמים ומסננים. מכניסים אל המחבת עם הרוטב מערבבים טוב ונותנים לה להמשיך להתבשל בתוך הרוטב עוד כדקה על אש נמוכה.
מומלץ להגיש בצלחת עמוקה עם הרבה גבינת פרמזן איכותית ועלה בזיליקום.