1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2 המילוי: מפשירים את התרד, סוחטים בין כפות הידיים וקוצצים גס.
3 ממסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ־3 דקות. מוסיפים את התרד הקצוץ, מאדים 3 דקות נוספות, ממליחים ומפלפלים. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים. מערבבים אל תוך התערובת את 2 סוגי הגבינה.
4 ממלאים את הקנלוני בתערובת (הכי קל בעזרת שק זילוף חד־פעמי. קונים בחנויות לכלי בישול ואפייה) ומניחים אותם זה בצד זה בתבנית חסינת חום מלבנית או מרובעת ב־2 שכבות.
5 מכינים את הבשמל: ממסים את החמאה בסיר קטן. כשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ דקה או שתיים. מוסיפים את החלב והשמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים ומערבבים במטרפה עד שהרוטב רותח ומסמיך. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן.ְ
6 יוצקים את הרוטב אל התבנית לאט לאט, כך שיחלחל אל בין הקנלוני ויכסה אותם. מכניסים לתנור ואופים 40-30 דקות, עד שפני המאפה שחומים ומבעבעים.