ממלאים סיר במים ומתחילים להרתיח.
בינתיים, שופכים את כל מרכיבי הבצק היבשים ומערבבים. מוסיפים את השמן והביצים ולשים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר.
את הבטטה מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. מכניסים למים שבינתיים רתחו ומבשלים עד שהם רכים. מוציאים את הבטטות בעזרת מסננת (את המים שומרים בסיר) ומועכים לפירה. מוסיפים את כל מרכיבי המלית לפירה לפי הטעם..
מקמחים משטח עבודה (אפשר בקמח רגיל) ועליו מרדדים את הבצק לדפים דקים מאוד (יש לבדוק שהם לא נדבקו למשטח). בעזרת כפית מניחים על הבצק את הבלילה במרווחים, ומניחים מעל עוד דף של בצק וחותכים באמצעות חותכנים.
מתחילים להרתיח את המים שהשארנו בסיר ממקודם (המים של הבטטה) ובינתיים ניגשים להכנת הרוטב: שמים במחבת את כל מרכיבי הרוטב לפי הסדר, ושמים על אש גבוהה עד לרתיחה (עד שהשמנת מבעבעת).
מנמיחים אש הלהבה עד שהרוטב מצטמצם מעט. בינתיים זורקים את הריביולי לסיר עם המים הרותחים ומבשלים כ15-2 דקות. בעזרת רשת שולים אותם מהמים (אין צורך לנער אותם) ומעבירים למחבת עם הרוטב לבישול נוסף של 1-1.5 דקות.
שמים בצלחת הגשה ומפזרים מעל פרמזן.
בתיאבון..