1 חותכים את העגבניות לרבעים. מטגנים בשמן זית את הכרשה על להבה נמוכה במשך כמה דקות או עד שהיא הופכת לשקופה. מוסיפים את השום, ואחרי שניות אחדות וערבוב קצר מוסיפים את העגבניות החתוכות. 2. מגבירים את הלהבה, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך והעגבניות מתפרקות. מתבלים במלח ובפלפל אדום גרוס דק. 3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים (אפשר להוסיף לרוטב מעט ממי בישול הפסטה) ומערבבים עם הרוטב. מפזרים מלמעלה בנדיבות גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת דק.