1 להכנת הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון עד לקבלת רסק. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומטגנים קלות את השום ועלי הבזיליקום.
2 מוסיפים את רסק העגבניות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך מעט וטעמו מתרכז.
3 מוסיפים את השמנת המתוקה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות. ממליחים לפי הטעם ואם חומציות העגבניות עדין מורגשת - מוסיפים מעט סוכר.
4 להכנת המלית: חולטים את עלי התרד בסיר עם מים רותחים למשך 2 דקות. מסננים את העלים, שוטפים במים קרים, סוחטים היטב וקוצצים גס. מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר חומרי המלית.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 להרכבת המנה: מעבירים את התערובת לשק זילוף (או לשקית ניילון עבה שאחת מפינותיה גזורה) וממלאים את צינורי הקנלוני במלית התרד והגבינות. הדרך הנכונה לעשות זאת: 'להזריק' את המלית מצד אחד של הגליל ולאחר מכן להשלים את החסר באמצעות 'הזרקה' לצידו השני.
7 מוזגים מצקת מרוטב העגבניות לתבנית הפיירקס. מניחים מעל את גלילי הקנלוני הממולאים זה לצד זה בשכבה אחת, ויוצקים מעל את יתרת הרוטב.
8 מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות.
9 מסירים את נייר הכסף, מפזרים את גבינת הפקורינו, מגבירים את החום ל-200 מעלות ואופים במשך 10 דקות נוספות.