קולפים את העגבניות וחותכים לקוביות מוספים את שיני השום המקולף והפלהפל החריף , מעל שופכים את שמן הזית וחצי כף המלח, .
מבלשים בערך שעתיים את אש נמוכה .
לאחר כשעה וחצי מבשלים את הספטה בסיר נפרד כ-10 דקות מזמן הרתיחה, כאשר הפסטה מוכנה מוספים אותה לרוטב העגבניות מעל מפפרים את גבינת המוצרלה משאירים על אש נמוכה עוד כ-חמש דקות. לאחר מכן מכבים את הגז ומשאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות על מנת שהגבינה תימס.
בזמן הזה מגרים גבינת פרמזן . כאשר פותחים את הסיר מפזרים את גבינת הפרמזן מעל שופכים מעט מרוטב הטבאסקו
בתיאבון !!