מכינים את הרוטב, שמים בסיר 1/4 כוס שמן קנולה, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה , מוסיפים שום,פלפל חריף.
ועגבניות מקולפות וקצוצות מטגנים 2 דקות , מוסיפים פפריקה, מלח וחצי כוס מים מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך, מוסיפים את עלי הבזיליקום הזיתים ומכבים את האש,
מכינים את הפסטה מרתיחים מים ומוסיפים מלח בנדיבות מבשלים את הפסטה עד לריכוך, מסננים היטב ומוסיפים לרוטב שהכנו מערבבים קלות ומוזגים לצלחות, מפזרים בנדיבות גבינת פרמז`ן מגורדת ומתענגים