1 ממיסים 50 גרם חמאה בסיר, מוסיפים בצלי שאלוט ומאדים עד לשקיפות. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומצמצמים כמה דקות. 2. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל הגרגירים עטופים בחמאה ויין. 3. מוסיפים לסיר מצקת אחת של ציר עוף, ומבשלים את האורז עד שרוב הנוזל נספג בו. מוסיפים עוד מצקת, ומחכים עד שגם נוזל זה נספג באורז. כך ממשיכים מצקת אחר מצקת, עד שהאורז מוכן. 4. כשהריזוטו כמעט מוכן מוסיפים 50 גרם חמאה וחופן של פרמז'ן. מערבבים, מכסים את הסיר ומכבים את האש. 5. מחממים במחבת שמן זית, ומטגנים את הבמיה. מוסיפים את העגבניות, סוגרים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות. 6. במחבת אחרת שמים שמן קנולה בגובה 2 ס"מ. מטגנים את החציל בשמן חם עד לקבלת צבע זהוב חום. מוציאים בעזרת כף מסננת ומניחים על נייר מגבת. 7. מוסיפים את החציל לעגבניות ומבשלים ביחד עוד 5-10 דקות. את כל זה שופכים על הריזוטו, ומגישים על צלחת נאה.