1 מבשלים את הסלקים בסיר גדול מכוסים במיים עד שהם רכים ועובר בהם מזלג (בערך שעתיים) אפשר להחליף בסלקים מבושלים מראש.
2 מקלפים את הסלקים, מכניסים למעבד מזון עם 25 גרם חמאת עיזים וקוצצים עד שהסלק הופך לעיסה חלקה
3 בסיר פסטה מרתיחים מיים עם מלח ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה.
4 במקביל לפסטה, במחבת עמוק וגדול ממיסים 25 גרם חמאה ומטגנים בה את בצלי השאלוט, כשהם מזהיבים מוסיפים את התרד לאידוי, במקביל קולפים את הזוקיני ואז בעזרת הקולפן יוצרים רצונות דקות וארוכות (בלי הגרעינים באמצע). כשהתרד סיים להתאדות מוסיפים את הזוקיני והשום למחבת.
5 במחבת נוספת ממיסים את שאר החמאה עד שהיא משחימה, מוסיפים את זרעי הפרג וקולים אותם בחמאה כ-5 דק, מעבירים את הפרג הקלוי למחבת הראשון מכניסים את השקדים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים. מכניסים את הסלק, 1/4 כוס מיי פסטה ומערבבים.
6 כאשר הפסטה מוכנה מעבירים אותה ישירות מהסיר אל המחבת בעזרת מרית פסטה ומערבבים עד שהכול התאחד והספטה נצבעה בוורוד.
7 מצלחתים: שמים פסטה בנדיבות בצלחת, מעל חותכים חתיכה גדולה של גבינת העיזים ופרמזן לפי הטעם.
בתאבון!