* מתכון זה מצריך מכשיר מיוחד להכנת שפצלי. ניתן לקנות בחניות המתמחות בכלי בית ומטבח.
1 מערבבים יחד כל מרכיבי הבצק ומניחים לתערובת לנוח 20 דקות. מעבירים את התערובת דרך מכשיר השפצלי לסיר עם מים רותחים. כשהשפצלי עולים וצפים מוציאים ומסננים.
2 קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בחמאה או שמן זית. לאחר השחמה קלה מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד קצת.
3 פורסים את הפטריות ומוסיפים לטיגון.
4 לאחר 5 עד 8 דקות מוסיפים את השמנת ומתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.
5 על כל מנת שפצלי מוסיפים רוטב פטריות ומפזרים פרמזן מעל.