לזניית חציליםשמתם לב שהשנה אנשים חמים על לזניות חצילים? אנחנו שמנו לב, ומיד פיתחנו חשק דומה. אז איך עושים את זה? כמו לזניה רגילה, רק עם פרוסות זהובות ויפות תואר של חצילים מטוגנים בין השכבות. מתכון של רותם ליברזון
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית מלבנית בגודל 23*28 ס"מ:
לרוטב העגבניות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי של בערך סנטימטר, מסדרים על נייר סופג ומפזרים מעט מלח. נותנים להם להגיר נוזלים כ-15 דקות. עוד מתכונים לשבועות 2 מנגבים את החצילים ומטגנים במחבת עם שמן לוהט משני הצדדים להשחמה. מוציאים ומתבלים בפלפל שחור. 3 רוטב עגבניות: מטגנים את השום קלות, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (אין צורך לבשל את הרוטב). 4 הרכבת הלזניה: מסדרים בתבנית שכבה של דפי לזניה (אם צריך, שוברים עלים לגודל המתאים). 5 מפזרים על דפי הלזניה בנדיבות מרוטב העגבניות, כך שיכסה אותם היטב. מסדרים פרוסות חצילים ועליהן שליש מכמות המוצרלה המגוררת וגבינת הריקוטה. חוזרים על הפעולות האלה שלוש פעמים. מסיימים בדפי לזניה, ומעליהם רוטב עגבניות. מפזרים את הפרמזן. 6 אופים 30-40 דקות, עד שלזניית החצילים שחומה ומבעבעת. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! |