הכנת הבצק: מערבבים את הקמח, שמן זית (1/2 כף), מלח (1/2 כפית), ביצה (1) במעבד מזון. לשים היטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
הכנת רוטב הטחינה: מערבבים את הטחינה עם מיץ לימון ומים. מוסיפים שום ,פטרוזיליה קצוצה ומעט מלח.
הכנת מילוי חצילים וטחינה: קולים את החצילים בתנור או על הגז. מוציאים את פנים החציל ומערבבים במעבד מזון יחד עם 2 כפות מרוטב הטחינה.
הכנת הטורטליני: מרדדים את הבצק במכונת פסטה, חותכים עיגולים, שמים מעט מילוי במרכז. סוגרים את העיגול לשניים ומחברים את שני הקצוות. מבשלים את הטורטליני מספר דקות במים רותחים מומלחים.
הכנת קוביות תפו"א זהובות: חותכים את תפו"א לקוביות ומקפיצים אותן במחבת עם שמן זית ומעט מלח עד שהן רכות וזהובות.
הכנת ביצה עלומה: מחממים סיר מים עם חומץ, ומבשלים ביצה עלומה. ניתן להשתמש בביצה כולה או בחלמון בלבד (לאחר הבישול להוריד את החלבון).
סידור המנה: מורחים על הצלחת את רוטב הטחינה, מניחים את הטורטליני, מפזרים קוביות תפו"א, עירית קצוצה ומניחים במרכז חלמון ביצה עלומה.