1 מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר לתערובת אחידה. משמנים את הידיים במעט שמן זית וצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ (גודלם כגודל כדורי פלאפל). 2. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר וכשהוא חם מוסיפים פנימה את עלי המרווה, השום והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כשלוש דקות. מקפידים שהשום לא יישרף. 3. מוסיפים את העגבניות המשומרות על הנוזל שלהן, הסוכר, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות. 4. מכניסים לסיר בזהירות את כדורי הבשר, מערבבים בעדינות, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות עד חצי שעה. 5. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם הרבה מים ומלח על פי הוראות היצרן. 6. מסננים ומעבירים לקערה. 7. מוסיפים לסיר הקציצות את עלי הבזיליקום, יוצקים על הפסטה ומגישים.