הפסטה :לשים את המצרכים עד לקבלת בצק אחיד,מרדדים בעזרת מכונת פסטה עד שלב 7(עוברים את כל השלבים עם התאמות במהלך הרידוד במידת הצורך) , מעבירים את הבצק המרודד דרך שינים המתאימות להכנת פוטיצ'יני,בסיום יש לערבב את הפסטה עם קצת קמח דורום שלא תידבק .
מבשלים את הפסטה בסיר עמוק במים רותחים עם מלח ,כ-8 דקות ,מעבירים למסננת שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
רוטב הפסטו: מכנסים את המרכבים למעבד מזון למעט השמן זית,מתחילים לטחון את המרכבים ולהוסיף שמן הזית לאט,עד שמקבלים מרקם אחיד.
ציר פירות ים :מוסיפים לסיר עמוק חמאה ואת כל המרכיבים,מרתיחים על אש בינונית למשך 25-35 דקות ,מסננים את הנוזלים בכלי נפרד.
הרכבת המנה:מרתיחים מחבת רחבה עם שמן זית מוסיפים את הפטריות,השום והשרמפסים ואת התבלנים,ובסף את רכז הרימונים,לאחר הקפצה של 4 דקות בערך מוסים את ציר פירות הים,את הפסטו ואת הפסטה ,מערביבים במחבת על אש בינוני כ שלוש דקות ומגישים.