את בצק השפצלה מרסקים לצורת האטריות באמצעות מכשיר מיוחד, דמוי מגררת שטוחה שעליה תא ובו מונח הבצק ומוסע הלוך ושוב כך שהבצק נגרר לאטריות על המגררת, אך ניתן להשתמש בחלקה העבה של הפומפייה
הכנת השפצלה
1 בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
2. מחממים בסיר גדול לפחות 3 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים את המגש המחורר מעל. מניחים על המגש מצקת מהבלילה ובערת לקקן "דוחפים" את הבצק אל החורים לתוך המים. מניחים לאטריות להתבשל כדקה. מוציאים מהמים למסננת ושוטפים מעט במים קרים. אפשר להעביר לכלי אחסון ולשמור כיום במקרר לפני הגשה.
הכנת הרוטב
1 במחבת חמה להמיס חמאה ולטגן כרישה עד השחמה
2. להוסיף פטריות ולטגן 2 דקות נוספות
3. להוסיף תימין (עלים ללא הגבעול) ולהמשיך לבשל עוד 2 דקות
4. מוסיפים יין לבן ועם כף עץ מערבבים תוך כדי גרוד תחתית המחבת
ולבשל כ 3 דקות עד לאידוי היין
5. מוסיפים שמנת מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
6. במחבת טפלון צורבים את השפצלה עם כף חמאה עד להשחמה קלה
7. מוסיפים את הרוטב ומערבבים עד קבלת הסמיכות הרצויה
8. מניחים על צלחת הגשה ומפזרים מעל פרמז'ן