1 מחממים סיר עם מים ומבשלים בו את הבטטות למשך כ- 40 דקות, עד שהן מתרככות.
2 במקביל מטגנים על מחבת 10 שיני שום עד שהן מקבלות גוון שחור.
3 לאחר שמשחירים את שיני השום, מתבלים אותן עם מלח, פלפל שחור טחון וטיפה אגוז מוסקט.
4 לאחר שהבטטות רכות, מרוקנים את המים, מועכים את הבטטות בתוך הסיר.
5 לאחר מכן, מוסיפים לבטטות את שיני השום המתובלות, שמנת מתוקה, ומביאים לרתיחה (כ- 20 דקות) (ללא מים).
6 במקביל, מרתיחים סיר מים, מוסיפים את הפסטה לסיר הרותח עם מעט שמן זית ומלח, ומבשלים את הפסטה למשך 8 דקות ללא מכסה.
7 כשהפסטה מוכנה, מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר. מוזגים את הרוטב לתוך הפסטה ומערבבים היטב.
8 מומלץ לפזר מעל הפסטה פירורי גבינת פרמזן, מעט פלפל שחור ומלח.