1 מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים ביד 12 דקות לפחות. כשהבצק מוכן עוטפים אותו בניילון ומכניסים לקירור למשך חצי שעה לפחות.
2 אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק מהקירור, משטחים ומחלקים לחתיכות קטנות. כל חתיכה יש להעביר במכונת פסטה, שלב אחרי שלב, בצורת שתי וערב- מעבירים בשלב הראשון, מוציאים את עלה הבצק שהתקבל, מקפלים אותו ל-3 ומעבירים שוב. עדיף להעביר 2-3 פעמים לפני שעוברים לשלב הבא.
3 בשלב זה ניתן להוסיף לבצק מס' עלי מרווה שלמים. העלים יתפוררו בתוך הבצק כשנעביר אותו שוב ושוב במכונת הפסטה.
4 ברגע שעלה הבצק שהתקבל דק דיו, אפשר לעצור ולהכין עלים נוספים.
5 להכנת הרוטב: מקפיצים פטריות פורצ'יני בחמאה, במחבת שלא חוממה מראש (כדי שהחמאה לא תישרף מיד ברגע הראשון).
6 מוסיפים מעט מים, ליצירת אמולסיה, ומעט מלח.
7 לבישול הפסטה: מרתיחים סיר עם מים ומלח. רק כשיש רתיחה מלאה והסיר מבעבע מוסיפים את הפסטה פנימה. הפסטה מוכנה ברגע שהיא מתחילה לצוף מעל פני המים.
8 להגשה: מוסיפים את פטריות הפורצ'יני המוקפצות מעל צלחת פסטה ומפזרים מעט פרמז'ן.