1מכינים את הבשאמל:ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עם מטרפה, מבלי שישחים. מוסיפים בהדרגה את החלב, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד הסמכה. מוסיפים את החרדל, אגוז המוסקט ומכבים את האש. מוסיפים את הגבינות ורק לאחר מכן את המלח והפלפל (זהירות עם המלח כי הגבינות עצמן מלוחות).
2בינתיים מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה מסננים ומעבירים לקערה.
3 חותכים את לבבות הארטישוק לקוביות ומקפיצים עם השום טימין מלח ופלפל עד להזבה קלה.
4מערבביםם את הפסטה, הארטישוקים ובשאמל הגבינות ומעבירים לכלי חסין חום.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
5מכינים את הציפוי:מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום, ומבלי שישחים מוסיפים את פירורי הלחם, מטגנים עד שיהפכו לפריכים מוסיפים מלח,פלפל ומכבים את האש. מוסיפים את הפטרוזיליה.
מפזרים את הציפוי ומעט פרמז'ן מעל תבנית הפסטה ואופים כ- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב ומבעבע.
מגישים חם.