מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

אוכל
אוכל
פסטות

לזניה בשרית נוסח אמא מיקי

בלזניה הזו אין בשמל אלא קוטג' פשוט, ואפילו לא צריך לסדר אותה בקומות. בואו לראות איך עושים את זה פשוט, ומושלם

|mako| פורסם11:14
לזניה בשרית, טעימא (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

כבר כשהגעתי לניו יורק לראשונה, בגיל 21, התאהבתי בשפע הקולינרי שלה. אז טיילתי בה עם מי שהיה חבר שלי והיה מוכן להסתפק בהמבורגר עם צ'יפס, כל ערב בדיינר, בזמן שאני סחבתי אותו ברחבי העיר, צ'יינה טאון, ליטל איטלי ושאר ריכוזי זרים שצופנים שפע של מסעדות אותנטיות משגעות. יותר מאוחר, כשכבר גרתי בעיר ממש, עשיתי מנוי לתנ"ך שלה, הטיים אאוט, ומדי שבוע הייתי מסמנת לי מסעדות חדשות ומקומות מומלצים ומעתיקה מתכוני שפים ידועים.

אחד הטעמים החזקים בניו יורק הוא הטעם האיטלקי. שפע של מסעדות איטלקיות, קנטינות ופיצריות מפוזרים בעיר, ואני טרחתי לדגום לא מעט מהם. החביבה עליי ביותר הייתה המסעדה של מקס, בסניף הראשון שלה בדאון טאון ברחוב 4 ואחר כך גם בסניף שפתחו לכבוד הסטודנטים הרעבים של אוניברסיטת קולומביה, באפר ווסט סייד. שם אכלתי את הלזניה הבשרית הכי טובה בעולם, מיד אחרי זו של אמא.

כשאמא שלי נסעה ללמוד איטלקית באיטליה, היא עשתה את זה באמצעות קורס בישול של כמה שבועות. כי גם כשרוצים ללמוד שפה – הכי טוב לעשות את זה דרך האוכל. היא חזרה משם עם מתכונים איטלקיים משובחים, שהאהוב עליי מכולם היה זה של הלזניה הבשרית.

בניגוד ללזניה המוכרת, עם דפי הפסטה המפרידים בין השכבות, אמא שלי הייתה משתמשת בפטוצ'יני או בפפרדלה, מה שהיה מקל על הכובד של המנה. בין רצועות הפסטה היא הייתה מפזרת קוטג' טרי, וחוסכת מאיתנו את הבשמל הסמיך. מלמעלה היה מגיע רוטב שממש מזכיר את הבולונז, ומעל הכל פרמזן.

כשהלזניה הייתה יוצאת מהתנור היה הריח המשגע מריץ אותנו למטבח, שם היינו דוחפים אצבעות לתבנית החמה וקורעים לנו חתיכה פציחה מהפסטה, שנייה לפני ההגשה הרשמית.

מאחר שאני צופה עליהום מאוכלי הכשר למיניהם, אני מראש אומרת שאפשר להכין את הלזניה הזו עם רוטב עגבניות איטלקי ולוותר על הבשר, כדי לא לוותר על ההקרמה של הפרמזן.

המצרכים (10 מנות):

לבסיס

  • 500 גרם פסטה מסוג פטוצ'יני או פפדרלה
  • 5 כפות שמן זית

למלית

  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 גבעולי אורגנו
  • בצל קצוץ
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • חצי קילו בשר טחון פעם אחת

לשכבת הביניים

  • 350 גרם קוטג' 9 אחוז

לכיסוי

  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

כלים

  • תבנית פיירקס או חרס גדולה
  • מחבת גדולה
  • כף עץ
  • קרש חיתוך
  • סכין חיתוך
  • כותש שום
  • כף
  • סיר גדול לפסטה
  • מסננת לפסטה

אופן ההכנה:

1דבר ראשון מכינים את הרוטב הבשרי: מטגנים את הבצל במחבת חמה עם מעט שמן זית, עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום הכתוש ועלים משני גבעולי אורגנו טרי ומאדים כמה דקות.

2מוסיפים את הבשר הטחון ודואגים שהוא יטוגן משני צדדיו, עד שישנה גוון (לא לבשל אותו יותר מכמה דקות).

3מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים ומניחים לרוטב לרתוח. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

4מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-200 מעלות.

5מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה שופכים אותה למסננת, שוטפים במים קרים ומערבבים עם מעט שמן זית, כדי למנוע הידבקויות.

6מעבירים את הפסטה לתבנית ומסדרים כך שתכסה את כולה.

7מפזרים מעל את הקוטג' ומורחים בכיוון אחד בעזרת כף.

8אחרי שרוטב הבשר עם העגבניות התקרר מעט, יוצקים אותו מעל הקוטג' והפסטה. מפזרים עלי אורגנו טריים.

9מכניסים לתנור ל-20 דקות.

10מוציאים את הלזניה מהתנור ומפזרים פרמזן. מחזירים לתנור לעוד 20 עד 30 דקות, עד שהלזניה משחימה יפה.

>> עוד מתכונים של טעימא

מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • ערב טוב עם גיא פינס
  • הכוכב הבא
  • מונית הכסף
  • ארץ נהדרת
  • עובדה
  • פנייה לארכיון קשת
  • ערוץ 12 בשידור ישיר
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • מאקו ב-youtube
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il