1 מחממים מחבת עם שמן הזית של הטונה על להבה בינונית. מוסיפים צ'ילי ומערבבים כמה שניות. מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.
2 מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, אורגנו ומלח, מערבבים ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם (אם יש צורך, מוסיפים מעט מים).
3 מוסיפים את הטונה לרוטב, מפוררים אותה תוך כדי ערבוב ומבשלים 5 דקות.
4 בינתיים מבשלים את עלי הלזניה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
5 מסננים את עלי הלזניה ומחזירים לסיר. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
6 מעבירים לצלחות, מפזרים ארוגולה, מגררים גבינת פרמזן ומגישים.