1 מקלפים וחותכים את השום, וחותכים את העגבניות ל-4-6 פלחים (אם משתמשים בעגבניות שרי חוצים אותן). פורסים דק את הצ'ילי.
2 אם משתמשים באפונה טרייה, מפרידים את האפונים מהקליפה ושומרים בצד את הקליפות. אם משתמשים באפונה קפואה רק שוטפים אותה מתחת לזרם מים.
עוד מתכונים ב-10 דקות
3 מחממים מחבת עם שמן זית, ומוסיפים את השום והצ'ילי. מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות. דולים את הקליפות החוצה.
4 בינתיים מרתיחים סיר עם מי מלח לפסטה.
5 חותכים את השעועית לחלקים באורך של הפסטה ומקלפים את הברוקולי.
6 מוסיף למחבת את האפונה והשעועית הירוקה.
7 כשהמים של הפסטה רותחים, מכניסים את הפסטה וגם את הברוקולי המקולף. מבשלים 9-11 דקות.
8 מסננים ומוסיפים את הפסטה והברוקולי לתבשיל העגבניות. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים עם פרמזן או פרנה פדנו.