מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטות

פסטה עגבניות וירוקים של חיים כהן

אי אז, באחד הסגרים, חיים כהן צייד אותנו במתכון מעולה לפסטה קלילה שמתאים לנו בדיוק להיום

|ישראל מבשלת יחד| פורסם06:32
פסטה עגבניות וירוקים (צילום: Marina Onokhina, ShutterStock)
צילום: Marina Onokhina, ShutterStock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • פסטה, איזו שיש
  • שיני שום לפי הטעם
  • 10 עגבניות מגי או קופסה גדולה של עגבניות שרי
  • צ׳ילי ירוק או אדום לפי הטעם
  • קופסה אפונת גינה (אפשר קפואה)
  • שמן זית
  • קופסה שעועית רחבה ירוקה
  • 2-3 ראשי ברוקולי
  • פרמזן או גרנה פדנו, להגשה

אופן ההכנה:

1מקלפים וחותכים את השום, וחותכים את העגבניות ל-4-6 פלחים (אם משתמשים בעגבניות שרי חוצים אותן). פורסים דק את הצ'ילי.

2אם משתמשים באפונה טרייה, מפרידים את האפונים מהקליפה ושומרים בצד את הקליפות. אם משתמשים באפונה קפואה רק שוטפים אותה מתחת לזרם מים.

עודמתכונים ב-10 דקות

3מחממים מחבת עם שמן זית, ומוסיפים את השום והצ'ילי. מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות. דולים את הקליפות החוצה.

4בינתיים מרתיחים סיר עם מי מלח לפסטה.

5חותכים את השעועית לחלקים באורך של הפסטה ומקלפים את הברוקולי.

6מוסיף למחבת את האפונה והשעועית הירוקה.

7כשהמים של הפסטה רותחים, מכניסים את הפסטה וגם את הברוקולי המקולף. מבשלים 9-11 דקות.

8מסננים ומוסיפים את הפסטה והברוקולי לתבשיל העגבניות. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים עם פרמזן או פרנה פדנו.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il