להכנת הפלאפל- משרים חומוס במשך כל הלילה עם סודה לשתייה.
למחרת טוחנים את החומוס עם שום,מלח, כמון, בצל, פטרוזיליה וכוסברה. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים.
להכנת האריסה- משרים פלפלים יבשים במים חמים במשך כ-10 דקות , מוציאים מהמים וטוחנים עם שמן זית מלח ושום.
קונפי שום- לוקחים 5-6 שיני שום , בוזקים שמן זית עם מלח ופלפל עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל -180 מעלות כ-40 דקות.
ברבוניות- מקמחים ומתבלים במלח ופלפל ומטגנים 2 דקות מכל צד.
מבשלים את הפסטה במים עד לרמת אל דנטה.
מערבבים את הפסטה עם האריסה, מוסיפים עלי בזיליקום, לימון כבוש , מוסיפים את הקונפי שום ומקפיצים הכל יחד במחבת.
מעבירים לצלחת, מניחים למעלה את הברבוניות, מעטרים בלימון כבוש עם קצח.