1 בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח ומבשלים בהם את המקרוני לפי הוראות היצרן. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). 2. בינתיים מפרקים את פרוסות הלחם, שמים בקערה של מעבד מזון עם להב המתכת ומפעילים עד שנוצרים פירורי לחם. 3. שוטפים את העגבניות, שמים אותן במעבד המזון עם השום, הבזיליקום, העגבניות המיובשות, האנשובי, מלח ופלפל. מעבדים במשך 30 שניות. מוסיפים שני חופנים מגבינת הפרמזן, את השמנת המתוקה, החומץ ואגוז המוסקט. מעבדים עד שנוצר רוטב חלק. ממליחים ומפלפלים בזהירות. 4. בשלב זה המקרוני כבר מוכנים, מסננים אותם ושומרים חלק ממי הבישול. מחזירים את הפסטה המסוננת לסיר, ויוצקים עליה את כל רוטב הגבינה. הרוטב נספג במהירות בתוך המקרוני, ואפשר להוסיף לו כמה כפות של מי הבישול שנשמרו. 5. עכשיו לוקחים תבנית בעומק 10-8ס"מ. זו יכולה להיות תבנית קרמיקה או פיירקס, או אפילו סיר שמתאים לתנור. מעבירים את הפסטה לתבנית ומפזרים למעלה את פיסות המוצרלה. מערבבים את שארית הפרמזן עם עלי התימין ופירורי הלחם ומפזרים בתבנית באופן שווה. מטפטפים בנדיבות שמן זית מעל הכל- ליצירת ציפוי פריך. 6. מעבירים את התבנית לתנור ואופים בערך 15 דקות, עד שהכל מבעבע, פריך וזהוב מלמעלה. מפזרים עוד קצת פרמזן ומגישים מיד.