1 הפסטה: במעבד מזון שמים את כל המרכיבים של הפסטה ומפעילים למשך דקה. עוצרים ובעזרת כף מערבבים למרקם אחיד, מפעילים שוב למספר דקות. עוצרים ובעזרת האצבעות מועכים את הבצק. במידה והתערובת אחידה, מוציאים ולשים כשבע דקות בעזרת הידיים. במידה והתערובת לא אחידה, ממשיכים לעבד עוד מספר דקות. אם הבצק יבש מוסיפים מעט שמן או חלמון, אם הוא דביק מדי, מוסיפים מעט קמח. מכסים בנייר נצמד ונותנים לבצק לנוח כרבע שעה.
2 ליבות החצילים: מחממים תנור ל-180 מעלות, מכניסים את החציל בשלמותו וצולים עד לריכוך. מוציאים ומקלפים. מוציאים את הליבות מהחצילים, מסדרים במגש, מזליפים שמן זית, מפזרים פלפל שחור ומלח גס עד להשחמת החציל.
3 קרם העגבניות: מחממים בסיר שמן זית, מכניסים את העגבניות ומטגנים, מוסיפים מיץ עגבניות, כפית סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את המסקרפונה. לאחר שהעגבניות מתרככות, מעבירים את הכל למעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים עלי בזיליקום.
4 הבטטה: מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה. כעבור שתי דקות, מוסיפים שמנת מתוקה. מערבבים על אש נמוכה עד שהבטטה מתרככת. מתבלים במלח ואגוז מוסקט ולסיום מוסיפים כף של גבינת עיזים. מערבבים עד לרתיחה ומכבים.
5 לאחר שבצק הפסטה נח, מרדדים בעזרת מערוך או מכונת פסטה. בעזרת סכין קורעים חתיכות מהבצק. מכניסים לסיר עם מים רותחים וכפית מלח למשך מספר דקות. כשהפסטה עולה וצפה על המים מסננים ומעבירים לקערה.
6 לסלט: חותכים את לבבות החסה, מוסיפים את עלי הרוקט והתותים, מתבלים במעט מלח, סוכר חום, חומץ ושמן רגיל ומערבבים. במחבת קולים את השקדים עם מעט סוכר ולאחר קרמול מפזרים מעל לסלט.
7 הרכבת המנה: שמים על הצלחת פסטה, שמים כף משמנת הבטטה. מעל שמים את קרם העגבניות. מעל החציל השרוף ובצד הסלט.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים