1 מסננים את השעועית ושמים בסיר. מכסים ב-2 כוסות מים, מוסיפים עלה דפנה ו-2 שיני שום ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהשעועית מתרככת. מסירים מהאש. 2. מרתיחים את המרק במחבת גדולה, מעל להבה בינונית. מוסיפים את רצועות הפלפל ומבשלים במשך 5-8 דקות. מוסיפים תרד, קליפת לימון ו-2 שיני שום כתושות. מערבבים ומבשלים במשך 3-4 דקות, רק עד שהתרד מתרכך. 3. בינתיים, מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות שעל גבי האריזה. מסננים את השעועית (בשלב הזה מרבית הנוזלים כבר נספגו, בשארית הנוזלים אפשר להשתמש כרוטב לפסטה) ומוסיפים לתערובת הפלפלים. מחממים היטב ומתבלים במלח, בפלפל ובמיץ לימון. מסננים את הפסטה ומערבבים עם תערובת הפלפלים והשעועית.