1 מכינים רוטב עגבניות: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים 10 דקות בכיסוי חלקי על להבה בינונית. מכבים ומצננים.
2 במקביל מכינים רוטב בשאמל: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים קמח. מערבבים לרביכה, יוצקים חלב קר וממשיכים לבשל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מתבלים ומצננים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מעט רוטב עגבניות לתבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב ומעליו רוטב בשאמל. מפזרים פטריות, מוצרלה ופרמזן. מסדרים עוד שתי שכבות ומסיימים ברוטב בשאמל וגבינות.
5 אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.