1 מכינים רוטב בשאמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים גם קמח. מערבבים לרביכה, יוצקים חלב קר ושמנת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מתבלים ומצננים.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מכינים את הסלמון: ממיסים חמאה עם שום במחבת, ומאדים סלמון תוך כדי ערבוב.
4 מוסיפים מלח, פלפל שחור, יין ומיץ לימון. מבשלים עוד 3-2 דקות, מסירים מהכיריים ומקררים. מוסיפים פרמזן ומוצרלה ומערבבים.
5 מכינים את התרד: מערבבים תרד עם ביצה, ריקוטה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
6 מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים רבע כוס רוטב בשאמל לתבנית ומסדרים עלי לזניה. יוצקים עליהם חצי כוס בשאמל, מפזרים מחצית מתערובת התרד ועליה מעט מוצרלה. ממשיכים עם עלי לזניה, שכבה של סלמון ועליה יוצקים 1 כוס בשאמל ומעט מוצרלה. מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה, מעליהם חצי כוס בשאמל, יתרת התרד ומעט מוצרלה. מסדרים שכבת עלי לזניה אחרונה, יוצקים את יתרת הבשאמל, המוצרלה והפרמזן.
7 אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.