1 מחממים שמן לטיגון במחבת ומטגנים את קוביות החציל עד שהן משחימות. מוציאים ומניחים על מגבות נייר. 2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה אחרת יחד עם שיני השום השלמות. מטגנים עד שהן מזהיבות, מוציאים אותן מהמחבת וזורקים. מוסיפים את העגבניות ואת קוביות החציל, מתבלים במעט מלח ומבשלים כ-3 דקות. 3. מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים. דקה פחות מהזמן הנקוב על האריזה. מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב. 4. מוסיפים את הזיתים ואת עלי הבזיליקום, מערבבים בעדינות כחצי דקה, מחלקים לצלחות הגשה, מגררים מעט גבינה על כל מנה ומגישים.