1 הכנת הקציצות: מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבזיליקום, פירורי לחם ובצל. מכינים מהתערובות כדורים בגודל אחיד. 2. הכנת הרוטב: מחממים סיר ויוצקים לתוכו שמן זית ואת העגבניות. מתבלים את התערובת בשום ומלח. תוך כדי ערבוב מבשלים את העגבניות ונותנים להם להתרכך כ- 5 דקות. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לסיר את המים. 3. את הקציצות שהכנו מוסיפים בעדינות לתוך הסיר. תהליך הבישול לוקח כ- 30 דקות. רגע לפני סיום מוסיפים את הספגטי המבושל ומערבבים היטב.