מזהיבים את הבצל הגזר והסלרי במחבת, מוסיפים את השום, לאחר 2 דקות את הבשר הטחון תוך כדי הפרדת הבשר לפירורים, מתבלנים עם המלח, פלפל, כמון, סוכר, כוסברה ואורגנו, מחכים עד שינוי צבע הבשר ומוסיפים את היין, לאחר מכן את הבשר שמים על חצי המחבת ובצד השני את העגבניות הטריות ועל הבשר שמים את רסק העגבניות וקצת מים, מערבבים הכל יחד ושמים את העגבניות החלוטות, מחכים לרתיחה ומוסיפים מים כדי הצורך, כאשר מגיע לרתיחה שמים את הבזיליקום ערבוב קצרצר, ומשאירים על אש קטנה כשעה, כ5-10 לםני סיום הרוטב מכינים את הפסטה במים רותחים עם קצת מלח כ5-10 דק, מסננים, שמים בצלחת גדולה את הפסטה, עליה את הרוטב מגררים מעל פרמזן, פטרוזיליה קצוצה ומעט שמן זית, בתיאבון