1 המילוי: מאדים את התרד במים רותחים עד לריכוך. מסננים, מצננים קלות וסוחטים את התרד מנוזלים באמצעות הידיים.
2 קוצצים את התרד דק ככל האפשר ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את הסלמון הקצוץ , את גבינת הריקוטה, הפרמזן, גרידת לימון , מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.
3 הפסטה: שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. שוברים את הביצים לתוך הגומה, מוסיפים מלח ובעזרת מזלג מערבבים את הביצים לתוך הקמח. כאשר נוצרים פירורי קמח מתחילים ללוש עם הידיים עד שהבצק הופך לאלסטי וחלק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כפית שמן זית. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים קמח. מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 30 דקות.
4 לוקחים חתיכה מהבצק בגודל כדור טניס, (את שאר הבצק שומרים מכוסה, אחרת יתייבש). ומרדדים. מעבירים במכונת פסטה, החל מהדרגה העבה ביותר ועד לדרגה הדקה ביותר. בין דרגה לדרגה רצוי לפזר מעט קמח. בסופו של דבר נוצרים שני גיליונות ארוכים של פסטה.
5 מניחים את גיליונות הפסטה על משטח מקומח ובאמצעות טבעת בקוטר 12.5 ס"מ קורצים (לא עד הסוף) 4 עיגולים מגיליון פסטה אחד.
6 בעזרת שקית הזילוף מזלפים על העיגולים של 2.5 ס'‘מ מקצה הפסטה ו-2.5 ס''מ לגובה, כך שהאמצע של הרביולי יהיה ריק. מוסיפים את חלמון הביצה לתוך החלל הריק ומזגגים מעט מלח. מלבישים על הגיליון הריק על זה עם המילוי (אם טיפה התייבש בקצוות מברישים עם מים). אוטמים בחוזקה ובעדינות סוחטים את כל האוויר החוצה. חותכים את הרביולי באמצעות הטבעת ל-4 עיגולים. מניחים כל אחד מהם על נייר אפייה בגודל ריבוע.
7 בסיר גדול מרתיחים מים על אש גבוהה. מכניסים את הרביולי עם נייר האפייה אחד אחרי השני בעדינות רבה. הרביולי מוכנים כשהם מתחילים לצוף (בערך 4 דקות).
8 בזמן שהפסטה מתבשלת, ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא מתחילה לבעבע.
9 הרכבת המנה: מוציאים בזהירות את הרביולי מהמים אחד בכל פעם מורידים את נייר האפייה, בעזרת כף מחוררת וממקמים רביולו אחד על כל צלחת. מפזרים גבינת פרמזן מגוררת , כפית מהחמאה המומסת ומטפטפים כמה טיפות שמן כמהין. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים