1 מערבבים את כל חומרי השפצלי ומניחים לתערובת לנוח 20 דקות 2. מעבירים את התערובת דרך מכשיר השפצלי לסיר עם מים רותחים 3. כשהשפצלי עולים וצפים מוציאים ומסננים 4. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בחמאה או שמן זית 5. לאחר השחמה קלה, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד קצת 6. מוסיפים את הפטריות החתוכות לפרוסות ומטגנים 7. לאחר 5 עד 8 דקות מוסיפים את השמנת ומתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ומבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית ומגישים. על כל מנה שפצלי מוסיפים רוטב פטריות ומפזרים פרמזן מעל.