1 חוצים את הערמונים.
2 מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את השאלוט הקצוץ לצבע זהוב.
3 מוסיפים קורט פלפל שחור גרוס, את השום הפרוס, את הפטריות החתוכות והערמונים וצולים כ-5 דקות מעל חום גבוה.
4 מוסיפים 1/3 כוס יין אדום ומצמצמים את הנוזל לחצי.
5 מוסיפים את השמנת המתוקה עם 2 קורט מלח ומערבבים מעל חום בינוני, להסמכה של הרוטב.
6 לפני ההגשה: מבשלים לרמת "אל דנטה" את הפסטה, מסננים היטב מהמים.
7 מוסיפים מעל הרוטב מהפסטה ומערבבים.
8 מעל המנות החמות מוסיפים בנדיבות בולגרית מעודנת מגורדת ומעליה אגוז מוסקט מגורר ועירית קצוצה.