1 הבצל: מחממים את השמן במחבת גדולה (שתוכל להכיל גם את הפסטה). מוסיפים את הבצל ומטגנים מעל להבה בינונית כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך מאוד וצבעו זהוב עמוק.
2 הצימוקים: בינתיים, שמים את הצימוקים בקערה ויוצקים עליהם מים חמים (לא רותחים ממש. רותחים שהצטננו קצת). משאירים כך בינתיים.
3 הכל ביחד: מוסיפים למחבת עם הבצל את הפלפלון החריף ושניים מנתחי האנשובי ומטגנים אותם קצת, תוך שמפוררים אותם בכף עץ, כך שממש ימסו לתוך השמן ויחדירו בו את טעמם המשובח. מסננים את הצימוקים ומוסיפים אותם למחבת, ביחד עם שאר האנשובי, ומטגנים קלות תוך ערבוב. מוסיפים מכמות פירורי הלחם, מערבבים היטב ומטגנים עוד כדקה-שתיים,עד שהם מזהיבים. אם רוצים, מוסיפים גם קצת קליפת לימון. מסירים מהכיריים.
4 הפסטה: מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים וממולחים עד שהיא מגיעה למצב אל דנטה (נגיס) ומסננים. מוסיפים למחבת ומערבבים היטב. מעבירים לצלחת, מוסיפים את שאר פירורי הלחם ואת הפטרוזיליה או הרוקט (אם רוצים) ומגישים.
** אפשרות: קליפת לימון מגוררת, לפי הטעם