מלית:
מרוקנים תוכן של חציל שנקלה על אש גלויה לקערה, מצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים גרידה מקליפת לימון אחד, גבינת ריקוטה, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
מחלקים את בצק הפסטה המרודד לריבועים. מורחים מחצית מהריבוע בביצה טרופה.
על החלק המרוח בביצה שמים חצי כפית מלית.
מהדקים באלכסון ליצירת משולש.
את בסיסי המשולש מהדקים זה לזה ויוצרים את צורת הטורטליני הנראה כמו כובע.
במים רותחים עם כפית מלח, מבשלים את הטורטליני כ 2 דקות לאחר שצפו על פני המים.
במחבת מחממים בינתיים מעט שמן זית, מרווה ופלפל שאטה שלם.
שהטורטליני מוכן מוציאים מהמים נותנים חצי דקה בחוץ לפני העברתו למחבת עם שמן הזית.
מכניסים את הטורטליני למחבת ואיתו את פרוסות השום הדקות ומקפיצים קלות עד שהטורטליני נעטפים מתבלים במלח ונזהרים לא לחרוך את השום, לתבל במלח.
מעבירים לצלחת הגשה מפזרים מעל פלפל שחור גרוס מעט טימין טרי, גבינת פרמג'אנו ומגישים-חם!.